ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Η ελιά στην Κρήτη

Η ελιά στην Κρήτη

Φημολογείται πως η ιστορία της ελιάς στην Κρήτη είναι μακραίωνη.

Ξεκινάει ήδη από τη νεολιθική εποχή, συνεχίζει κατά την 3η και 2η χιλιετία π.Χ με την έναρξη της καλλιέργειας και της συστηματικής της εκμετάλλευσης, αντίστοιχα.

Οι Μινωίτες, μάλιστα, είχαν την ελιά σε ιδιαίτερη εκτίμηση, γι’ αυτό και το ελαιόλαδο αποτέλεσε σημαντικό προϊόν εμπορικής εκμετάλλευσης και πιθανότατα παράγοντα οικονομικής άνθισης της περιοχής.

Σήμερα, η ελιά και το ελαιόλαδο αποτελούν σήμα κατατεθέν της κρητικής γης, με δέντρα 3.000-5.000 ετών να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Olea Savon

Αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Ακριβώς επειδή θέλουμε να αναβαθμίζουμε την ποιότητα σε ό,τι δημιουργούμε, επιλέγουμε για την παραγωγή των προϊόντων μας, αποκλειστικά αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Πρόκειται για ελαιόλαδο που προέρχεται από ελαιώνες, όπου εφαρμόζονται οι κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής και τηρούνται αυστηροί κανονισμοί καλλιεργειών.

Αγνό παρθένο ελαιόλαδο

100%

αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Οφέλη

Η Olea Savon, χάρη στο πολύτιμο αγνό παρθένο ελαιόλαδο, συγκεντρώνει όλα τα φυσικά οφέλη, σε μια καλλυντική σειρά περιποίησης. Το ελαιόλαδο δεν επιλέχθηκε τυχαία… Οι βιταμίνες Α, Ε, Β6, D, Κ και τα άφθονα αντιοξειδωτικά είναι γνωστά για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες, καθώς επίσης για την ενυδάτωση και την απαλότητα που χαρίζουν στο δέρμα.

Ευεργετικό για το δέρμα

Προσφέρει βαθύ καθαρισμό

Χάρη στις μαλακτικές του ιδιότητες, προσφέρει βαθύ καθαρισμό και δεν ερεθίζει την επιδερμίδα. Αντιθέτως, της προσφέρει βαθιά θρέψη.

Έχει αντιγηραντική δράση

Πλούσιο σε πολυφαινόλες και ελαϊκό οξύ, βελτιώνει τον τόνο και την υφή του δέρματος, μειώνοντας τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες.

Χαρίζει υγεία και λάμψη

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στην αποκατάσταση της βλάβης που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, συντελεί στην επούλωση του δέρματος και στην ανακούφιση από τα δερματικά εξανθήματα.

Περιορίζει την ακμή

Είναι ιδανικό για ευαίσθητα δέρματα, καθώς δεν κλείνει τους πόρους, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της ακμής και στην ανακούφιση από δερματικές παθήσεις.

Το ελαιόλαδο είναι ευεργετικό για το δέρμα
Το ελαιόλαδο προσφέρει βαθύ καθαρισμό